Wie zijn wij?Sinds jaren rijdt Laurence Claerhout heel België rond, van Noord naar Zuid, en van Zuid naar Noord, om op zoek te gaan naar de lekkerste producten uit onze boerderijen.

Zo heeft ze bijgeleerd hoe asperges worden geteeld, heeft ze met sympathieke geitjes gesproken, lieve schaapjes geaaid en heeft ze kennis gemaakt met gelukkige boeren en getalenteerde producenten die van alles te vertellen hebben.

Dus besloot Laurenceke hun verhaal te delen met haar vrienden en kennissen en via een leuke en makkelijke website, hun lekkerste boerenproducten aan te bieden aan schappelijke prijzen.

In haar zoektocht, ontmoette ze een geek die zijn IT-talent wilde gebruiken om boeren en klanten dichter bij elkaar te brengen: Stijn Frans van vandeboer.be.

En zo is LINKED FARM dus geboren! Ondertussen is LINKED FARM/CURIEUSENEUS een vaste waarde geworden voor particulieren in Asse. Maar al dat werk voor één enkele gemeente? Neen, dat zagen onze twee ondernemers niet zitten.


Ze besloten hun ervaring ter beschikking te stellen van andere mensen. In Gent gingen ze aan de slag om B2B verkopen te organiseren onder de naam VANIER (vanier.gent). De verbeterde software en logistieke ervaring zorgden ervoor dat ze met de steun van stad Gent, snel aan de slag konden gaan. Dit project wekte dan weer interesse op in Leuven en Brussel en zo begonnen de lokale netwerken echt aan elkaar de linken.

Linked.Farm is een coöperatie (CVBA) waarin we samen met jou ons voedselsysteem heruitvinden. We willen de korte keten efficiënt en gemeenschappelijk organiseren, samen met alle betrokken actoren : eters, boeren, gemeenschappen (scholen, ziekenhuizen), chefs, horeca zaken, grootkeukens, food bloggers, andere korte keten initiatieven, … Onze coöperatieve wil een open netwerk zijn om kwalitatieve en gezonde voeding van op kleine boerderijen op een eenvoudige manier beschikbaar te maken, voor een eerlijke prijs voor jou en voor de boer.

If you eat, you’re in.En waarom doen we dit?

Onze visie
Linked.farm is een platform coöperatie die lokale korte keten initiatieven wil helpen economisch haalbaar te worden. We willen het voedselsysteem structureel veranderen om het eerlijker, gezonder en transparanter te maken.

Onze missie
Linked.farm wil de korte keten voor boeren helpen opschalen door:

Met Linked.Farm hebben we volgende doelstellingen: